Odlični recepti za odlične slaščice

z nasveti za peko kulinaričnega mojstra Andreja Goljata

 

Za res odlično pecivo - čokolade in prahovi Gorenjka

  

 

"Večino tort, piškotov, krem in napitkov je nemogoče pripraviti 

brez čokolade. A vsaka čokolada ne da enako dobrega rezultata in najcenejše navadno tudi ni najboljše. Izkušene gospodinje poznajo prednosti jedilnih čokolad in prahov Gorenjka. Z njimi je rezultat kulinaričnega ustvarjanja predvidljiv in zajamčeno izvrsten."

 

 

 

 Čokoladni pave  

 Mehiška vroča čokolada s čilijem

JEDILNA ČOKOLADA
Jedilna čokolada Gorenjka vsebuje visok delež kakava- najmanj 45 %- kar pomeni, da vsebuje temu sorazmerno manj sladkorja. Razen kakavovega masla ne vsebuje drugih maščob, v primerjavi s sorodnimi izdelki pa jo odlikuje tudi izjemno gladka tekstura, rezultat fino mletih sestavin. Zato bodo oblivi, narejeni iz jedilne čokolade Gorenjka, gladki in lepega sijaja.

Torta Mistica

ČOKOLADA V PRAHU in KAKAV V PRAHU.
Kadar recept zahteva dodatek čokolade in kakava že pri pripravi testa, sta čokolada in kakav v prahu Gorenjka nadvse praktična izbira. Zaradi njune priročne oblike ju preprosto dodamo ostalim sestavinam brez dodatnega dela. Nadvse primerna sta tudi za pripravo čokoladnih in okras kavnih napitkov, kot posip za sladice (tiramisu, puding, narastke) ter kot dodatek preprostim vsakdanjim jedem- mlečnemu rižu ali zdrobu.

Čokoladna krema z Grand Marnierjem

 

Čokoladni obroč